Állásbörze ? a hatékony toborzás kulcsa

ÁllásbörzeMunkaadóként a toborzás és kiválasztás folyamatának egyik legfontosabb pontja a potenciális jelöltekkel való személyes találkozás. Ezt azonban általában megelőzi az adott álláshirdetés eljuttatása különböző ? napjainkban többnyire online ? felületekre, majd ezt követi a jelentkezés hosszadalmas időszakasza és végül a legesélyesebbek behívása személyes interjúra. Az akár heteket igénybe vevő procedúra azonban elkerülhető: ismerkedjen meg az állásbörzék előnyeivel!

Személyes ismeretség a kezdetektől

Az állásbörzék egyik legfontosabb előnye, hogy az online megjelenéssel ellentétben személyes, ?kézzelfogható? tapasztalatot ad a munkaadók és a munkakeresők számára egyaránt. A potenciális jelöltek megszólítása személyesen történik, az érdeklődők képet kapnak a cég tevékenységéről, adott esetben a filozófiájáról, elképzeléseiről. Ezen felül lehetőség nyílik a munkáltatói arculat bemutatására és arra is, hogy az álláskeresők ne csupán a cég álláshirdetéseit, hanem magát a vállalatot és a munkaerőpiac aktuális lehetőségeit is közelebbről megismerjék. Tehát az  állásbörzéken együttesen, egymást erősítve jelenik meg a vállalati és a munkáltatói márka. Ezáltal önmagában a rendezvényen való megjelenés az első szűrési felület, aminek köszönhetően valóban csak a konkrét érdeklődők látogatják meg a kiállítói standot. Így könnyebben megszólíthatóak az aktív, a jövőjükért és karrierjükért tenni akaró, ambiciózus munkavállalók.

A cég kiválasztással foglalkozó munkatársa számtalan esetben tapasztalhatja az online hirdetések megjelenését követően, hogy nem az adott pozíció elvárásainak megfelelő jelentkezés érkezik. Viszont sokszor az önéletrajz alapján kiválónak gondolt, és személyes interjúra behívott jelölt sem válik az ideális munkatárssá. Egy állásbörze alkalmával azonban előbb találkozunk az érdeklődővel személyesen, mint az önéletrajzával, így akár már a helyszínen lebonyolítható számtalan 0. körös interjú, mégis a hagyományos állásinterjú kereteivel ellentétben sokkal kötetlenebb formában, amely támogatja a munkavállalók magabiztosságát is. A börze látogatói határozott céllal, időt, energiát, sok esetben pénzt szánva érkeznek a kiállításra. Ennek köszönhetően jóval motiváltabbak, mintha online felületről önéletrajzot küldenének.

HVG Állásbörze ? az ország leglátogatottabb karrier rendezvénye

A HVG Állásbörze évről évre egyre közkedveltebb az álláskeresők körében, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint a 2013 tavaszi börze rekord mennyiségű, 11 238 látogatója. A szervezők már a rendezvényt megelőző, előkészületi időszakban és a helyszínen is maximális kiszolgálással, barátságos és felkészült kapcsolattartással állnak a kiállítók rendelkezésére.

A látogatókkal való hatékony egymásra találást olyan egyedülállóan innovatív és minőségi szolgáltatások támogatják, mint a fő szakterületeknek megfelelően, különböző színkódokkal ellátott belépőkapuk, standok és mappák, valamint a 21. század környezettudatos szemléletmódjának megfelelő e-Reg (elektronikus regisztrációs és jelentkezési) rendszer.

A látogatók eredményes felkészülését támogatja a HVG Állásbörzét megelőző héten 94 000 példányban megjelenő Karrier Iránytű is. A rendezvény külön kiadványában hasznos, és az álláskeresés szempontjából releváns felkészítő cikkekkel, valamint a rendezvény kiállítóinak bemutatkozásával találkozhatnak az érdeklődők.

A karriervásár olyan folyamatosan megújuló programokkal várja a látogatókat, mint például a Női KarrierSarok, vagy a Mobility Fair. Emellett  előadásokkal, tanácsadásokkal, és próbainterjúkkal  is igyekszik a résztvevők kedvébe járni minden alkalommal.

A rendezvény helyszíne, időpontja: SYMA Rendezvényközpont, 2013. szeptember 26-27.

Jelentkezési határidő: 2013. augusztus 30.

http://www.hvgallasborze.hu/hu/kiallitoknak

Üdvözlettel:

Német GáborNémet Gábor
Marketing vezető

EU-CSOPORT
www.eucsoport.hu

Munkaügyi, ill. munkajogi témájú kérdéseiket tegyék fel hozzászólásban,
vagy küldjék el a munkaugy@eucsoport.hu e-mail címre.

Munkaerő-kölcsönzéssel ill. közvetítéssel, valamint diákmunkával kapcsolatos kérdéseivel, árajánlat kéréssel keresse munkatársainkat az alábbi elérhetőségeken:

Elek Tamás: tamas.elek@eucsoport.hu +36 20 996 5456

Elek Tamás: tamas.elek@eucsoport.hu +36 20 996 5456