Amikor a határozott vélemény elnyomja a hozzáértés moraját

dominans-munkavallalo

Avagy a nem bátor, hanem vak ?lovak? esete. Általánosan megfigyelhető, hogy egy munkahelyen belül vannak olyan témák, amikhez csak kevesen értenek, esetleg csak egy-két szakértője van, ám a hozzá nem értők dominanciája minden tevékenységet sutba vághat. Míg a halk hozzáértőket elnyomja a többség, addig akár formális, akár informális hatalmat kaphatnak a hangos hozzá nem értők. Mi történik ilyenkor?

  • Mi a teendő, ha egy tanácsadó/közvetőt cég ilyet észlel? Hogyan folyik ilyen esetben a hivatalos eljárás?
  • Személykultúra vagy szerepkultúra. Mit jelentenek ezek? Milyen üzleti funkció esetében melyiket alkalmazzuk?

Az e heti adásban Hoffmann Gábor, az EU-Jobs Kft. munkajogi és HR tanácsadója összegyűjtötte nekünk a tavalyi év munkaügyi toplistás témáit. Lássuk melyek voltak a legnépszerűbb cikk

Ismét rengeteg hallgatói kérdés érkezett a slágertémákból. Az adás első felében ezekből is szemezgettünk:

  • Az átcsúsztatott szabadság okirat hamisítás? Ha a munkáltató erőfölényével visszaélve aláírathat egy papírt a munkavállalóval, azzal ő cinkos lesz?
  • Spóroljunk! Miért nem szabad munkaügyi formanyomtatványokból dolgozni?
  • Mikor lehet a munkavállalót kártérítésre kötelezni?

Az adás itt érhető el

Heti munkaügyi rovatunk a Gazdasági Rádió ? Monitor Délután című adásában minden hétfőn 16:30 és 17 óra között Budapesten az FM 105.9-es frekvencián, vagy online a www.gazdasagiradio.hu oldalon!

Hallgassa élőben, szóljon hozzá a műsorhoz, kérdezzen tanácsadónktól, böngésszenek az aktuális és korábbi adások között honlapunkon!