Innovatív megoldás a közlekedésben

2016-ban a mindennapjaink részévé vált a megosztás. Megosztjuk a tudásunkat, megosztjuk az élményeinket, a képeinket s mindezt azonnal. Ez a jövő. Vajon helyettesítheti-e a magántulajdont és a birtoklást is a közös haszon, a tudatosság és a megosztás? Nyugaton erre egyértelműen „igen” a válasz, de mi a helyzet itthon? A Trend FM adásában Nagy Vendel, az Avalon Care Services üzletág vezetője és Fekete-Körösi Márta, az euCSOPORT HR vezetője beszélgetett Érczfalvi András műsorvezetővel a Monitor délutánban.

Fővárosunkban nagyon rossz a közlekedés helyzete. Rengeteg az autó, de nagyon alacsony a kihasználtságuk, gyakran egyetlen ember ül az akár öt fő szállítására is alkalmas autókban. Érdekes adat például, hogy a belvárosban cirkáló autók egynegyede csupán parkolóhelyet keres. Az Avalon Car(e) Services Kft. három fő üzletágának egyike az Avalon CareSharing erre kínál innovatív megoldást!

A nyugaton már régóta divatos Car Sharinget funkcióját tekintve valahová a taxi és a bérautó közéhelyezhetjük, lényegében egy olyan innovatív, környezetbarát, közösségi autóhasználatot jelent, ahol az autó akár félórás időtartamra is használható. Főként azoknak kínál jelentős költségmegtakarítást, akik párórás, városon belüli utakhoz keresnek autót, hiszen évi 8-10 ezer kilométer alatt olcsóbb, mint a saját autó, és rugalmasabb, mint a bérautó.

A szolgáltatás újradefiniálja a mobilitást és az autóhasználat szabadságát, amellyel az Avalon az egyénre szabott közösségi közlekedés lehetőségét nyújtja. „A rendszer előnye, hogy a felhasználó csupán az általa igénybe vett időtartam és megtett távolság után fizeti a költségeket. Így megszabadul egy saját autó fenntartási díjától, a szervizköltségektől, a parkolási problémáktól és nem kell többé figyelnie az üzemanyagárakat, hiszen azt a cégünk fizeti. A használathoz nem kell mást tenni, mint egyszer bemutatkozni az irodában, ahol regisztrálunk, és egy kártyát kapunk. Később, ha igénybe akarjuk venni a szolgáltatást, online lefoglaljuk az autót egy adott időtartamra, és már nyílik is a kártyánkkal a zár.” – mondta Nagy Vendel, CareSharing üzletág vezető.

A CareSharing szolgáltatást 0-24 órás ügyfélszolgálat és technikai támogatás segíti. Hazánkban nem túl megszokott a nonstop szolgáltatás, így különösen nehéz a hagyományos munkarenden túli beosztásokba alkalmas, jól képzett munkatársakat találni. „Az euCSOPORT teljes munkaerő-felhasználási szemléletváltást hozott el nekünk. – meséli Nagy Vendel – Cégünk forradalomként élte meg, hogy állandóan, minőségi munkaerőt biztosítanak számunkra.” A  hagyományos műszakokon túli teljesítésre az egyik tökéletes megoldás a diákmunka. Az euDIÁKOK Iskolaszövetkezet által nyújtott diák foglalkoztatás teljesen problémára szabott megoldást kínál: rugalmasan beosztható, motivált, lelkes, hozzáértő diák csapatot biztosít.

Az utóbbi években szerencsére a cégek számára is tudatosult, hogy a diákok is képesek komoly, szakmai munkát végezni. „Komolyabb pozícióra, különböző, speciális elvek mentén, akár 3-4 körös kiválasztásokat is tartunk. – meséli Fekete-Körösi Márta az euCSOPORT HR vezetője. – Nulladik szinten van egy önéletrajz szűrés, ez minden kiválasztás esetén alapvető. Az első körös interjú nálunk történik, az euDIÁKOK Iskolaszövetkezet irodájában. Itt a HR tanácsadó kolléganőnk különböző tesztek és interjús szituációk mentén méri fel a diák jelölt kompetenciáit. Fontos a talpraesettség, a jó kiállás, a komoly hozzáállás és az angol nyelvismeret is szóbeli szituációs gyakorlatok során tesztelésre kerül. Így tudjuk biztosítani a partnerünk számára, hogy biztos a legtökéletesebb jelöltet kapja, akire hosszútávon számíthat és érdemi tagja lehet a csapatnak. ”

A CareSharing szolgáltatás a legjobb megoldás lehet a belvárosi autót használó, belvárosban lakó bármely osztály számára. Tökéletes cégautó helyettesítésére, hiszen ebben az esetben akár 30%-os megtakarítás is várható vagy családok számára második biztonsági autóként. Azonban nem csak az üzletemberek használják, de a Z generáció tagjai is előszeretettel választják ezt a megoldást, hiszen ők a mobilitás szellemiségének legnagyobb hívei. Az ő mindennapjaikba már egyértelműen beépült, hogy felesleges birtokolni, sokkal jobb, és egyszerűbb megosztani.

A CareSharing szolgáltatással kapcsolatban minden fontos információt megtalálnak az érdeklődők a www.carsharing.hu oldalon.

Diák vagy főállású munkavállalók foglalkoztatása kapcsán, a profi toborzást és kiválasztást bízza az euCSOPORT-ra. Keresse fel a www.eucsoport.hu oldalt és kérjen árajánlatot!