Kilépni a komfortzónából

Egy vállalkozás dolgozói számára mindig központi szívügy bármilyen csapatépítő lehetőség. Az utóbbi időben különösen népszerűek azok a rendezvények, ahol a munkavállalók kiléphetnek a komfortzónájukból, ahol kiélhető a sport és a teljesítmény iránti szenvedély, akár extrém környezetben is. Balogh Péter a Hunfoglalás nevű akadályfutás főszervezője és Gyovai Melinda az euCSOPORT marketing és kommunikációs vezetője egy nemsokára megrendezésre kerülő rendezvénysorozatról beszélgettek a Trend Fm Monitor délután című adásában.

Rengeteg csapatépítő lehetőség van, kezdve az irodán belüli pár órás feladatokon át, a kiszabadulós játékokon keresztül a több napos kirándulásokig. Ám minden cég kultúrája más és más, ezért nehéz ebben a nagy kínálatban olyat választani, ami minden kollégának elég szórakoztató, nem kelt ellenérzéseket és mindenkinek egyformán tetszik.

Gyovai Melinda elmondta, az euCSOPORT tapasztalati alapján egy sikeres tréning alkalmával javul a résztvevők kommunikációja, jobban megismerik egymást, növekszik a bizalom és a közös célokba vetett hit. Azáltal, hogy sikerélményekhez jutnak a résztvevők, új kooperációs készségek és stratégiák alakulnak ki közöttük. Az átélt, közös élmények rövid, közép- és akár hosszútávon is minőségbeli változást idéznek elő a cég életében, mert a résztvevők pozitív élményekkel és megerősödött kapcsolati hálóval térnek vissza a munkahelyükre, a hétköznapokba.

A Hunfoglaló alapvetően egy komplex kihívás sorozat, a test, az elme és a lélek is vizsgálatra kerül. Célja egy olyan speciális légkört teremteni, ami során az erő és mentális jelenlét megmérettetésre kerül, miközben komoly szerepet kap a csapatmunka. Az akadályversenyek alapvetően terepfutás jellegű tevékenységre lettek felfűzve. A terep nehézséget ad a teljesítésnek, ráadásként pedig különböző természetes és mesterséges fizikai és szellemi akadályokkal meg van tűzdelve a pálya. Fizikai akadályok között lehetnek szalmabálák, kötélhálók, faépítmények, saras árkok, szellemi megpróbáltatás pedig lehet  anagramma játék vagy fejtörő.

„A következő egy elit, zárt futam lesz Kaposmérőn, Kassai Lajos lovasíjász birtokán május 28-án. A terep katonai jellegéből adódóan olyan versenyt tudunk elhozni a résztvevőknek, amilyen eddig sehol máshol nem volt még az országban, de még külföldön sem.” – meséli Balogh Péter a Hunfoglalás főszervezője.

A tendenciák szerint a kemény megpróbáltatások nem csak az adott kollektívának tesznek jót, hanem az idegen csapatokat is összehozzák, mivel fellelhető köztük egy közös pont, egy közös hobbi, és sokszor a különböző csapatok egymást segítve jutnak célba.

„Idén még két rendezvényre várjuk a jelentkezőket. A következő nyitott versenyünk Csobánkán lesz, július 16-án, amit egy katonai akadálypályán rendezünk meg, szeptember 17-én pedig Dorogon szeretnénk találkozni a lelkes, vállalkozó szellemű futókkal, az Öböl Beach Challenge-en. Az érdeklődők számára minden információ megtalálható a megújult honlapunkon a http://hunfoglalas.com/ weboldalon.” – mondta Balogh Péter, a Hunfoglalás főszervezője.