Foglalkoztasson megváltozott munkaképességű munkavállalókat Alapítványon keresztül!

EUFAA 2010 januárjában bejegyzett Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Alapítvány (EUFA) elsősorban a megváltozott munkaképességű, valamint a fiatal munkavállalók foglalkoztatás világába történő be-, illetve visszaintegrálásával foglalkozik.

Célcsoportjaink szempontjából az elmúlt három évben jelentős eredményeket produkáltunk.

2012-ben a Vakok Intézetével közösen elértük, hogy vakok és gyengénlátók is elvégezhessék a PSZÁF által előírt pénzügyi vizsgát, mely szakképesítésnek köszönhetően számtalan új lehetőség nyílik a látássérültek előtt a pénzügyi területen való elhelyezkedésre. Ehhez kapcsolódóan egy vezető pénzpiaci intézménnyel kötött szerződésünk és a munkájukhoz szükséges hardverek és szoftverek biztosítják számukra az elhelyezkedést, a megfelelő munkavégzés körülményeit, melyet távmunka keretében ? az informatika korszerű eszközeivel irányítva – végeznek.

A mozgáskorlátozottak számára saját magunk által létrehozott foglalkoztató üzemünkben egyszerűbb fizikai munkákat biztosítunk, mely tevékenységünket az OKISZ Székházban heti egy alkalommal tanácsadó szolgálattal is elősegítjük.

A 2013-as év során tervezzük tevékenységeink bővítését a siketek, nagyothallók számára elérhető munkavállalási lehetőségekkel. Ennek kezdeti lépéseiként felvettük a kapcsolatot olyan szervezetekkel, akik közreműködésével rövid időn belül megvalósíthatjuk elképzeléseinket.

A megváltozott munkaképességűek mellett nagy hangsúlyt kapnak tevékenységünkben a fiatal pályakezdők. Az ő integrációjuk elsősorban a Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatósága által szervezett EVS Programra vonatkozik (European Voluntary Service). A programhoz kapcsolódva a 2012-es év során már elnyertük a küldő szervezet státuszát, viszont a 2013-as év céljai között szerepel, hogy a fogadói státuszt is megpályázzuk (20-20 fő folyamatos foglalkoztatásával).

Az itthon elhelyezkedni akaró fiatalok számára más szervek bevonásával képzést és tanácsadást biztosítunk a felvételükhöz szükséges kompetenciákra (jogi szabályozás, CV írás, interjún való viselkedés, pénzügyi, pszichikai felkészítés, stb.).

Fenti céljaink megvalósításához önkénteseink is nagyban hozzájárulnak: jelenlegi 38 fős számuk 2013-ban várhatóan eléri majd a 45 főt.

Mivel szervezetünk folyamatosan növekedett az évek során, ezért a célok és feladatok függvényében új szervezeti struktúrát, illetőleg újfajta finanszírozási módokat kell keresnünk.

A 2013-as évben szeretnénk eddigi tevékenységeinket folytatni, új lehetőségekkel és megbízásokkal bővíteni a szolgáltatásunkat, növelni a megváltozott munkaképességű foglalkoztattak számát, illetve a fiatalok elhelyezkedési esélyeit. Ehhez, és töretlen fejlődésünkhöz nélkülözhetetlen az önkéntes felajánlás, mely működésünket segíti.

Kérjük, támogassa Ön is Alapítványunkat adója 1%-val, hogy egyre több munkavállalóval járulhassunk hozzá a foglalkozás bővítéséhez!

Adószámunk: 18023680-1-13

Üdvözlettel:

Mathesz JózsefMathesz József
Elnök
Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Közhasznú Alapítvány

Tel.: +36 20 960 5877, E-mail: mathesz@eu-fa.hu
Postacím: 1137 Budapest, Katona József utca 15.

www.eu-fa.hu