Spóroljon egymillió Ft-ot!

Vegye igénybe szolgáltatásainkatMegváltozott munkaképességűek alkalmazásával megtakarítható a rehabilitációs járulék évi csaknem egymillió forintos összege, és a szükséges beruházásokhoz még támogatás is szerezhető – mondta az EU-Jobs Kft. szakértője.

A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról szóló szabályok idén alapvetően nem változtak, vagyis 25 alkalmazott fölött a munkavállalók 5 százaléka után kell fizetni 964 ezer 500 forintot évente. Vagyis nagyjából 20 főnként kell alkalmazni megváltozott munkaképességű embereket, vagy meg kell pénzzel váltani a foglalkoztatást. Támogatást csak akkor kapnak, ha valóban alkalmazzák a megváltozott munkaképességű embert ? tette hozzá Hoffmann Gábor az EU-Jobs Kft. szakértője.

Németh Gábor, az Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Alapítvány (EUFA) képviselője elmondta, hogy egyebek között abban tudnak segíteni, hogy olyan eszközöket beszerezzenek, amelyek a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására alkalmassá tegye a munkahelyet. Ez akár többmilliós beruházás is lehet. Ez gyakran távmunkaként valósul meg, akár a toborzással és a megváltozott munkaképességűek mentorálásával együtt.

A programba az a munkavállaló vonható be, akinek az egészségügyi állapota 60 százalékos vagy alacsonyabb mértékű, és van biztosítással járó jogviszonya. A rehabilitációs hozzájárulást akkor lehet megspórolni, ha a munkaadó legalább napi 4 órában foglalkoztatja a megváltozott munkaképességű dolgozót. Vagyis a munkaadó értékes munkát kaphat cserébe a több mint 900 ezer forintért.

Tisztelt Partnereink!

A heti munkaügyi adásunkban arról számolt be szakértőnk, hogyan lehet megtakarítani a rehabilitációs járulék évi csaknem egymillió forintos összegét?
A stúdióban Hoffmann Gábor, az EU-Jobs Kft. munkajogi és HR tanácsadója, valamint Német Gábor, az Európai Uniós Foglalkoztatást Elősegítő Alapítvány (EUFA) munkatársa volt Érczfalvi András műsorvezető vendége.

  • Mit kell tudni a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról 2013-ban?
  • Hány fő foglalkoztatása után, és mekkora összeget kell fizetni évente?
  • Hogyan lehet kikerülni a hozzájárulás kifizetését?
  • Milyen munkára és milyen formában tudnak alkalmazni  cégek megváltozott munkaképességűeket?
  • Ki minősül megváltozott munkaképességűnek?
  • Hány órában kell foglalkoztatni a munkavállalókat, hogy ne kelljen kifizetni a hozzájárulást?
  • Hogyan szerezhető támogatás a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásához szükséges beruházásokra?

Az adás ide kattintva érhető el

Heti munkaügyi rovatunk a Gazdasági Rádió ? Monitor Délután című adásában minden hétfőn 16:30 és 17 óra között Budapesten az FM 105.9-es frekvencián, vagy online a www.gazdasagiradio.hu oldalon! Hallgassák élőben, szóljanak hozzá a műsorhoz, kérdezzenek tanácsadónktól!