Költséghatékony foglalkoztatás diákokkal

Hamarosan vége a tanulmányi időszaknak, végleg befejeződik a 2010-2011-es tanév az iskolákban, számtalan diák keresi a szünidei munkalehetőségeket.

Cikkünkből megtudja, hogyan tudnak költséghatékonyan, szervezett keretek között, időt és adminisztrációt megtakarítva diákokat foglalkoztatni saját cégüknél, valamint mit kell tudni pontosan a diákmunka jogi oldaláról és a feltételekről.

Magyarországon évente mintegy 150 – 200 000 diák vállal munkát, legtöbben a nyári szünidőben. A jogszabályok értelmében a Magyarországon tanuló nappali tagozatos diákok 15 éves kor felett, szülői engedéllyel, kizárólag a nyári szünetben maximum 1 hónapot, 16 és 18 éves kor között akár szülői engedély nélkül, de kizárólag napközben, és maximum napi 8 órát, a 18 év felettiek pedig önálló döntésük alapján, a Munka Törvénykönyvében szabályozott keretek között.

A szervezett, hivatalos működési keretek biztosítására a lehető legjobb megoldás mindenki számára, ha Iskolaszövetkezetnél keresi a lehetőséget, hiszen maga a Szövetkezet a garancia arra, hogy a diákok mindent rendben, a jogszabályi és a szerződéses feltételeknek megfelelően kapjanak. A cégek számára is ajánlott a diákok foglalkoztatása esetén a Szövetkezet igénybe vétele, hiszen így legálisan, kedvező feltételekkel és szervezett keretek között biztosítják számukra a munka szervezését és lebonyolítását A-tól Z-ig. A jogi és törvényi keretek biztosítása mellett az

EU-Diákok Iskolaszövetkezet jelentős költségcsökkentő megoldást is kínál, hiszen a diákmunka keretei belül a cégek mentesülnek a munkáltatói járulékoktól, illetve a ?fizetés? nem munkabérként, hanem a szolgáltatás ellátásáért kiállított költségszámlaként jelenik meg a könyvelésben.

* Tájékoztató jellegű adat. Az adminisztrációs díj az adott munka típusától és a pozíció feltételeitől függően változhat.

A cég gördülékeny működését szem előtt tartva érdemes számolni azzal is, hogy nyáron jóval több diák érdeklődik munka után, mint a tanulmányi időszakban. Tapasztalatszerzésre, nem mellesleg némi zsebpénzre vágyó diákok ezrei jelenthetik a cégek számára az ideális megoldást, hogy a szabadságolások, esetleg alkalmi felgyülemlett adminisztráció, iktatás esetén is akadálytalanul haladjon a munka. Az EU-Diákok Iskolaszövetkezet szolgáltatásait igénybe véve ez esetben a megbízó cégek egyrészt mentesülnek a szervezési, kiválasztási procedúra alól – jelentős időt megtakarítva ezzel saját munkatársaiknak -, másrészt akár már nyáron biztosíthatják maguknak, hogy ősztől a szorgalmi időszakban is megfelelő, korábban bevált diákkal lássák el a folyamatos, vagy akár időszakosan felgyülemlett munkákat.

A megfelelő diákok megtalálása érdekében Szövetkezetünk országszerte számtalan felsőoktatási intézménnyel tartja a kapcsolatot, hogy bármikor, bármely régióban, bármely szakmai területre a legideálisabb jelentkezőket prezentálja megbízóinknak. A cégek igényeit szem előtt tartva, akár több körös interjúk lebonyolításával ? kérés esetén a partner közreműködésével – választjuk ki a megfelelő munkatársat, akik hosszú távon a szervezet hatékony tagjaivá válhatnak! Erre a távlati megoldásra kínál kiváló lehetőséget az a konstrukciónk, melyben a kezdeti magasabb szolgáltatási díjat követően az idő előrehaladásával arányosan csökken a megbízó által fizetett óradíj, mit sem változtatva a korábban megállapított diákbéren.

Sok esetben a legegyszerűbb megoldást az jelenti, ha a cég munkatársainak gyermekei, rokonai, ismerősei (megadott jogszabályok feltételeit teljesítve) látják el a feladatokat. Ilyenkor természetesen a megállapított óradíjakra további jelentős kedvezményt biztosítunk, hiszen szolgáltatási díjunkat nem terheli a toborzás, kiválasztás költsége!

A konkrét szolgáltatási díjakra vonatkozóan a munka típusától és az adott pozíció feltételeitől függően a nyári időszakban egyedi kedvezményes ajánlatunk alapján még kedvezőbb áron juthatnak megfelelő munkatárshoz az EU-Diákok Iskolaszövetkezet szolgáltatásait igénybe véve!

Ne maradjon le semmiről! Gondoljon időben a nyárra!!
Keresse munkatársainkat elérhetőségeinken!

Nagy Szilvia

Munkaügyi vezető

Következő számunkban az új Munka törvénykönyv legfontosabb változásait ismertetjük.

Elérhetőségeink:
eucsoport@eucsoport.hu

EU-CSOPORT