Kritikus hónapok elé nézünk az utakon (x)

auto-sosAzonnali segítség az Europ Assistance AutoSOS szolgáltatásával már vállalkozások részére is

A nyári hónapokban történik a legtöbb személyi sérüléses baleset a magyar utakon, így ez az időszak a balesetek fő szezonjának is tekinthető. Váratlan helyzet a legkörültekintőbb előkészületek mellett is adódhat, amely egy vállalkozás esetében a személyi sérülés mellett igen komoly anyagi károkkal járhat, extrém esetben pedig akár tönkre is tehet egy kisvállalkozást. A Generali Csoporthoz tartozó Europ Assistance AutoSOS assistance szolgáltatásával nem csak Magyarország, de Európa útjain is azonnali, szakértő segítséget kaphatnak a társaság autós ügyfelei.

A nyaralási szezon balesetek szempontjából minden évben az egyik legkritikusabb időszaknak számít a hazai és külföldi utakon, hiszen ilyenkor mind a megnövekedett forgalom, a kellő helyismerettel gyakran nem rendelkező sofőrök, mind pedig a hőség vagy a viharok miatt is gyakoribbak a balesetek illetve a gépjárművek meghibásodásai. A KSH adatai szerint Magyarországon tavaly 1500-1600 személyi sérüléssel járó baleset történt június és július hónapban az utakon. Az Europ Assistance-nál regisztrált segélykérések is alátámasztják a tendenciát: 2012 júniusában és júliusában Magyarországon összesen több mint 1800 esetben segítettek a társaság munkatársai a bajba jutott ügyfeleknek utasbiztosításhoz kapcsolódó illetve önálló autós assistance szolgáltatásaikkal. Európa és a világ más országaiban ? csaknem 80 országból ? a hazai ügyfelek összesen több mint 8 500 esetben vették igénybe az Europ Assistance szolgáltatásait az elmúlt év hasonló időszakában.

Könnyen belátható, hogy egy kis-vagy középvállalkozásnál, amelynek nem áll rendelkezésére nagy létszámú flotta, akár már egy jármű meghibásodása, kiesése igen komoly veszteségekkel járhat, mind időben, mind anyagi szempontból. Ezeknek a cégeknek akár egy fuvarfeladat késlekedése, vagy egy üzleti megbeszélés elmaradása is komoly problémát jelenthet, ezért ezen cégeknek kifejezetten ajánlott felkészülniük az utakon felmerülő nem várt eseményekre.

A Europ Assistance AutoSOS szolgáltatása megoldást jelent ezekre az esetekre, hiszen a cég ezen terméke már a flották részére is elérhető. Az AutoSOS segélyvonala ? eltérően más szolgáltatóktól ? önhiba esetén is extra díjtól mentesen küld profi segítséget. Az AutoSOS Prémium szolgáltatással a belföldi útra vagy Európa más országaiba induló ügyfelek Európa teljes területén kaphatnak díjmentes segítséget, műszaki hiba, baleset, vagy önhibából kialakult helyzet esetén. Az AutoSOS szolgáltatás keretében szükség esetén csereautót is biztosítanak, az AutoSOS 10+ csomaggal pedig a 10-15 éves autókra is köthető biztosítás. Kifejezetten hasznos szolgáltatás lehet az AutoSOS üzemanyagfutár szolgáltatás, melynek keretében a Eurorop Assistance munkatársai akár 10 liter benzint is kiszállítanak a pórul járt autósnak.

Az AutoSOS szolgáltatás egyébként kevesebb, mint havi 700 Ft-ért is megrendelhető már, ráadásul egy éven belül szükség esetén több alkalommal is a gépjárművezető segítségére sietnek cég munkatársai ezért a díjért, legyen szó bármilyen jellegű problémáról hazai vagy külföldi utakon egyaránt. Fontos még kiemelni, hogy a díj nem függ attól, hogy mekkora távolságot tesz meg egy adott jármű egy év alatt, ezért a gépjárműveiket gyakrabban használó vállalkozásoknak kifejezetten megéri a Europ Assistance szolgáltatását választaniuk.

Az AutoSOS segélyvonala belföldről a 14 567-es, külföldről a +36 1 458 44 80- as telefonszámon érhető el a nap 24 órájában.

További információ: www.autosos.hu