Munkaadók és munkavállalók egy helyen és egy időben

HVG Állásbörze – Az egymásra találás jegyébente

Közvetlen, kötetlen és a személyes kapcsolatfelvételen alapuló szakmai rendezvény a HVG Állásbörze. Az idén 14. alkalommal megrendezésre kerülő fórumra a szervezők a felsőoktatásban tanulókat, a frissdiplomásokat és az álláskereső, tapasztaltabb szakembereket egyaránt várják.

A rendezvény évente két alkalommal (tavasszal és ősszel) kerül megrendezésre, az érdeklődők száma folyamatosan növekszik, 2013 tavaszán például 11 238 fő fordult meg két nap alatt Syma Rendezvényközpontban.

A szervezők a program összeállításánál nagy hangsúlyt fektetnek a fiatalok karrierépítésének segítésére, ami nem merül ki pusztán az állásajánlatok közvetítésében. A vásáron ezért nemcsak állásajánlatokat kínáló cégekkel, hanem képzési lehetőségeket bemutató intézményekkel és vállalkozásokkal is találkozhatnak az érdeklődők. Számtalan hasznos szakmai program, workshop és tréning segíti a (leendő) munkavállalókat tudásuk felmérésében, és az álláskereséssel kapcsolatos legfontosabb gyakorlatok megismerésében.

A látogatókat különböző szakmai előadások, személyes tanácsadások és programok várják.

  • Előadások: Karriertervezéssel kapcsolatos, aktuális kérdéseket érintő témák kerülnek terítékre neves szakemberek tolmácsolásában.
  • KépzésTér: A munkaerőpiac folyamatosan változik, így a diploma megszerzése után vagy mellett is érdemes képezni magunkat. Itt különböző nyelvi, felsőoktatási, szakmai továbbképzési lehetőségeket találnak a látogatók.
  • Mobility Fair: ?Hozd haza a világot!? Itt nemcsak diákoknak szóló külföldi ösztöndíj és tanulmányi lehetőségekkel ismerkedhetünk meg. A nyelvtudás kulturális, társadalmi ismeretanyag is, amelynek segítségével új világnézetek és szemléletmódok nyílhatnak meg, ráadásul jelentősen megnöveli az elhelyezkedési esélyeket.
  • Női KarrierSarok: A karriervásár egyedülálló szeglete, ahol a tipikusan a női karrierépítéssel foglalkozó tanácsadások, szolgáltatások várnak a hölgyekre. Hogyan lehet megtalálni az egyensúlyt a család és karrier között? Bizonyítható a szakmai rátermettség, miközben nőiességünket sem veszítjük el? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődők.

Munkaadóként a toborzás és kiválasztás folyamatának egyik legfontosabb pontja a potenciális jelöltekkel való személyes találkozás. Az online megjelenéssel ellentétben ugyanis ?kézzelfogható? tapasztalatot ad. Egy állásbörze alkalmával a munkaadók előbb találkoznak az érdeklődővel személyesen, mint az önéletrajzával, így akár már a helyszínen lebonyolítható számtalan 0. körös interjú. A potenciális jelöltek megszólítása személyesen történik, az érdeklődők képet kapnak a cég tevékenységéről, adott esetben a filozófiájáról, elképzeléseiről. Ezen felül lehetőség nyílik a munkáltatói arculat bemutatására és arra is, hogy az álláskeresők ne csupán a cég álláshirdetéseit, hanem magát a vállalatot és a munkaerőpiac aktuális lehetőségeit is közelebbről megismerjék. Ezáltal önmagában a rendezvényen való megjelenés az első szűrési felület, aminek köszönhetően valóban csak a konkrét érdeklődők látogatják meg a kiállítói standot. Így könnyebben megszólíthatóak az aktív, a jövőjükért és karrierjükért tenni akaró, ambiciózus munkavállalók.

A munkaadók és munkavállalók egymásra találásának megkönnyítésére működik a Karrierút tervezés ? a Szakmai Aktivitások elnevezésű program és a színkódolás is. A regisztráció alapján a bejáratnál mindenki kap egy vonalkódot a szakterületének megfelelő színkódolt mappa hátuljára ragasztva, és a kiállítók ennek leolvasásával mentik le pályázati anyagodat rendszerükbe. HVG Állásbörze egyedülálló és népszerű szolgáltatása az e-Reg rendszer, amely lényegesen leegyszerűsíti a cégekhez történő jelentkezés menetét a börze helyszínén. A rendszerrel rendelkező standokon papír alapú CV helyett ennek segítségével is tudnak az érdeklődők jelentkezni.

A HVG Állásbörze idei számai:

5000+ állás-és képzési ajánlat

1500+ ingyenes személyes tanácsadás

120+ kiállító cég

20+ képzést kínál

Bővebb információk: A HVG Állásbörze oldalán

Üdvözlettel:

Német Gábor
Marketing vezető

EU-CSOPORT

 

Munkaügyi, ill. munkajogi témájú kérdéseiket tegyék fel hozzászólásban, vagy küldjék el a munkaugy@eucsoport.hu e-mail címre.

Munkaerő-kölcsönzéssel ill. közvetítéssel, valamint diákmunkával kapcsolatos kérdéseivel, árajánlat kéréssel keresse munkatársunkat az alábbi elérhetőségeken:

Pócs Gyula: gyula.pocs@eucsoport.hu, +36 20 451 6746